Bornova pimapen pvc kapı satış montaj ve servis hizmetleri sunmaktayız. Pimapen yeni yapılan yapılarda en çok tercih edilen ve renk seçenekleri olarakda geniş ürün yelpazesi sunar. Eski yapılarda kullanılan ağaç kapı pencerelerin zamanla yıpranarak çürümesi sonucunda artık değişim zamanı gelen pencereler pimapen pvc doğrama ile değiştirilmektedir. Pimapen boyama ve cila yapma ihtiyacı olmaz bakımı son derece kolaydır nemlı bez veya deterjan ile temizlenebilir solma yapmaz çürüme yapmaz ve uzun yıllar kullanabilir bir sistemdir. Ağaçtan yapılan pencere ve kapılar ise boya yada cila yapılmaz ise zamanla hava şartlarından dolayı deforma olur. Pimapen ısı yalıtımı sağlar içerdeki ısıyı korur buda enerji tasarrufu sağlar.
Bornova hızlı şekilde gelişmesi yeni inşaatlar yapılması ve eski binalarında tadilat yapılması ile gelişimi devam etmektedir buda Bornova pimapen firması, firmaları, pimapen şirketi, şirketleri, pimapenci, pimapenciler, bu bölgede hizmet vermeye başlamıştır. Firmamız ile iletişime geçerek Bornova en uygun pimapen fiyatları ile sizlerde bizi tercih edebilirsiniz. Firmamız Bornova pimapen tamir servis hizmeti sunmaktadır.
Bornova Mahalleleri;
Atatürk mahallesi, Barbaros mahallesi, Beşyol mahallesi , Birlik , Çamiçi , Çamkule , Çınar , Çiçekli , Doğanlar , Egemenlik mah., Eğridere mah. , Ergene , Erzene , Evka 3 , Evka 4 , Gazi Osman Paşa , Gökdere , Gürpınar , Işıklar , İnönü , Karacaoğlan , Karaçam , Kavaklıdere mah. , Kayadibi , Kazımdirik , Kemalpaşa , Kızılay , Koşukavak , Kurudere , Laka , Meriç , Merkez , Mevlana , Naldöken mahallesi, Rafet Paşa , Sarnıçköy , Serintepe mah., Tuna mah. , Ümit , Yakaköy , Yeşilçam , Yeşilova , Yıldırım Beyazıt , Yunus Emre , Zafer, Bornova pimapen yapan, pimapen yapan yerler, pimapen ustası, Bornova pvc doğrama doğrama, pvc pencere Bornova, pvc kapı
Bornova ilçesi tarihi hakkında kısa bilgiler;
Bornova, Türkiye`nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Kemalpaşa, güneyinde Buca, batısında Konak ve Bayraklı, kuzeybatısında Karşıyaka ve Menemen ilçeleri, kuzeyinde Manisa ili bulunmaktadır.
Yamanlar Dağı`nın eteğinde, 38 derece kuzey enlem ve 27 derece doğu boylamı üzerinde yer alır. İzmir kent merkezinin 8 km kuzeydoğusunda, İzmir Körfezi`nden 3 km doğudadır. Belediye teşkilatı 1882 yılında kurulmuş, 1957 yılında ilçe hâline gelmiştir. Yüzölçümü 220 km²`dir.
Ege Üniversitesi`nin ana kampüsü ve üniversite ile aynı adı taşıyan, Türkiye`nin en büyük hastanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Hastanesi bu ilçede bulunmaktadır. Ayrıca Yaşar Üniversitesi`nin Selçuk Yaşar yerleşkesi de Bornova Ağaçlıyol mevkiindedir.
İki büyük askeri birliğin yanı sıra, İzmir-İstanbul, İzmir-Ankara, İzmir-Aydın ve İzmir-Çanakkale karayolu ağlarının merkezinde bulunması, 2000 yılında metronun Bornova`ya uzanması ve İzmir Otogarı`nın ilçe içinde konuşlandırılmış olması ve Bornova-Kavaklıdere-Işıkkent üçgeninin sanayi bölgesi olarak saptanması ve 4 sanayi sitesinin yerleşim alanı içinde bulunması, Bornova`nın gelişimine bugün ve gelecekte etki yapacak unsurların başında gelmektedir. Bornova bu arada, Kavaklıdere, Çiçekli, Kayadibi ve diğer semtleriyle İzmir`in akciğeri konumunu sürdürmektedir.
İsmi Osmanlı kayıtlarında Birunabad olarak geçmiş ise de, Farsça 'dış, harici' anlamına gelen 'birun' kelimesinin, genellikle yer isimlerinde bir özel isimle birlikte kullanılan '-abad' takısı (İslamabad, Haydarabad gibi) ile pek uyuşmaması, Birunabad`ın başka bir ismin tahrif edilmiş veya uyarlanmış şekli olabileceğini düşündürmektedir. İsmin başlangıçta 'Burunova' şeklinde geçtiği de öne sürülmüştür.
Bornova`nın çekirdeği bugün Erzene mahallesi diye anılan mahallenin Hükûmet Konağı`nın arkasında kalan ve eski adı Havuzbaşı olan kısmıdır. Tarihi 1800`lere varan iki katlı ve bahçeli Rum evlerine hâlâ rastlanabilen (ve çoğu yenileme ve yeniden değerlendirilmeye muhtaç) Erzene, 1924 Nüfus Mübadelesi`nden sonra, önce Kavalalılar ve Giritlilerce iskan edilmiş, 1950 sonrasında da Yugoslavya göçmenlerini barındırmıştır. Ayrıca Erzene`nin yanıbaşında başlangıcından beri bir Roman mahallesi bulunmuştur. Kavalalılar, o dönemde tarım arazisi olan Bornova ovasında tütüncülükle, Giritliler sebze meyvecilikle, Yugoslavyalılar ise bölgedeki mensucat fabrikalarında işçilik yaparak Türkiye ekonomisine ilk adımlarını atmışlardır.
Bornova, Osmanlı Devleti`nin son dönemlerinde ve özellikle 1865`te Halkapınar çıkışlı bir demiryolu hattının buraya uzatılmasıyla, İzmir`in zengin Levanten ailelerinin tercih ettiği bir yerleşim mekanı olmuştur. İzmir merkezinden daha ferah ve serin havası ve 1980`li yıllara kadar İzmir ile arasında varlığını sürdüren mandalina bahçelerinin nezih ortamı, İngiliz konsolosluğu rezidansının ve çoğu İngiliz kökenli pek çok ailenin muhteşem konaklarının Bornova`da inşa edilmesi sonucunu doğurmuştur
İzmir`in kurtuluş günü olan 9 Eylül 1922`de Türk ordusu İzmir`e Bornova`nın üst kısmındaki Belkahve Geçidi mevkiinden girmiş, Nif`te (Kemalpaşa) gecelediği 8 Eylül akşamının gecesinde muzaffer orduların komutanı Mustafa Kemal Paşa, Belkahve`ye çıkıldığında ayakların altında bütünüyle uzanan İzmir`i ilk kez buradan görmüştür.