Güzelbahçe

Güzelbahçe

 

Güzelbahçe pimapen pvc kapı satış montaj ve servis hizmetleri sunmaktayız. Pimapen yeni yapılan yapılarda en çok tercih edilen ve renk seçenekleri olarakda geniş ürün yelpazesi sunar. Eski yapılarda kullanılan ağaç kapı pencerelerin zamanla yıpranarak çürümesi sonucunda artık değişim zamanı gelen pencereler pimapen pvc doğrama ile değiştirilmektedir. Pimapen boyama ve cila yapma ihtiyacı olmaz bakımı son derece kolaydır nemlı bez veya deterjan ile temizlenebilir solma yapmaz çürüme yapmaz ve uzun yıllar kullanabilir bir sistemdir. Ağaçtan yapılan pencere ve kapılar ise boya yada cila yapılmaz ise zamanla hava şartlarından dolayı deforma olur. Pimapen ısı yalıtımı sağlar içerdeki ısıyı korur buda enerji tasarrufu sağlar.

Güzelbahçe hızlı şekilde gelişmesi yeni inşaatlar yapılması ve eski binalarında tadilat yapılması ile gelişimi devam etmektedir buda Güzelbahçe pimapen firması, firmaları, pimapen şirketi, şirketleri, pimapenci, pimapenciler, bu bölgede hizmet vermeye başlamıştır. Firmamız ile iletişime geçerek Güzelbahçe en uygun pimapen fiyatları ile sizlerde bizi tercih edebilirsiniz. Firmamız Güzelbahçe pimapen tamir servis hizmeti sunmaktadır.

Güzelbahçe Mahalleleri;

Atatürk mahallesi, Çamlı , Çelebi mahallesi, Kahramandere mah., Küçükkaya , Maltepe mahallesi, Mustafa Kemal Paşa , Payamlı mah, Siteler mahallesi, Yaka , Yalı mah, Yelki , Güzelbahçe pimapen yapan, pimapen yapan yerler, pimapen ustası, Güzelbahçe pvc doğrama doğrama, pvc pencere Güzelbahçe, pvc kapı

 

Güzelbahçe ilçesi tarihi hakkında kısa bilgiler;

Güzelbahçe, Türkiye`nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Narlıdere ve Karabağlar, batısında ve güneybatısında Urla, güneyinde Seferihisar ilçeleri, kuzeyinde İzmir Körfezi bulunmaktadır. 29 Aralık 1993`te Narlıbahçe`den ayrılarak ilçe oldu. On iki mahallesi bulunan ilçenin yüzölçümü 77 km2`dir. 2019 itibarıyla nüfusu 33.725 kişidir. İlçe ekonomisinin temelini balıkçılık ve tarım oluşturur.

Tarihçe

En eski adı Kilizman olan Güzelbahçe 1936`da Kızılbahçe adını alarak Urla`ya bağlı bucak merkezi olmuş, 1954`te belediyeye kavuşmuş, 6 Temmuz 1957`de bugünkü adını almış ve Urla`dan ayrılarak Merkez ilçeye bağlı bucak merkezi olmuştur.[5][6] 12 Eylül 1980 ihtilali sonrasında belediyenin lağvedilerek İzmir Belediyesi`ne mahalle olarak bağlanması Güzelbahçe`nin gelişimini durdurmuştur.[7] 26 Mart 1984 tarihinde oluşan 3030 sayılı yasa sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi kurulmuş, Güzelbahçe büyükşehire bağlı Merkez ilçe belediyesine dahil edilmiştir. 1988 yılında Merkez ilçe belediyesi Konak Belediyesi olarak değişime uğramıştır. 1988-1992 yılları arasında Güzelbahçe Konak ilçe belediyesine bağlı olarak kalmış; 3 Haziran 1992 tarih ve 3806 sayılı yasayla Narlıdere ile birleştirilerek Narlıbahçe adını almıştır. Daha sonra 27 Aralık 1993 gün ve 3949 sayılı yasa ile Narlıbahçe ilçesinin bölünmesiyle ilçe hüviyetini kazanmıştır.[8]

 

29 Mart 2009 yerel seçimleri sonucunda ilçeye bağlı olan Yelki Beldesi kapatılmış; Yelki Mahallesi ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi olarak ilçe merkezine dahil edilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mustafa İnce Güzelbahçe`nin yeni belediye başkanı olmuştur. 2014 yerel seçimlerinden sonra ilçeye bağlı Çamlı, Payamlı ve Küçükkaya köyleri mahalleye dönüştürüldü.

Coğrafya

Güzelbahçe`nin yüzölçümü 77 km2`dir. İlçe merkezinin deniz seviyesinden yüksekliği 50 m`dir.[9] İlçedeki iklim tipi Akdeniz iklimidir.İlçenin doğusunda Narlıdere ve Karabağlar, batısında ve güneybatısında Urla, güneyinde Seferihisar ilçeleri, kuzeyinde İzmir Körfezi bulunmaktadır. Sahil bandı Limanreis, Narlıdere ile Çamlıçay, Urla arasında kalan bölümdür. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina`nın döneminde ilçede kıyı düzenlemesi yapılmış, plaj ve yürüyüş alanı düzenlenmiştir. İlçe sahilinde sekiz adet plaj mevcuttur. İnkaya Mağarası ilçede yer almaktadır. Ayrıca ilçede üç tabiat anıtı bulunmaktadır. Çamlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Çamlı Deresi`ne bir içme suyu barajı inşa edilecektir.

Ekonomi

İlçede bir balık pazarı bulunmaktadır.[27] Siteler ve Yalı mahallelerinde balık lokantaları mevcuttur. Çamlı, Yaka ve Yelki mahallelerinde haftada bir gün üretici pazarları, Yalı Mahallesi`nde ise yaz aylarında her akşam gece pazarı kurulmaktadır.[28][29][30][31][32] 2015 itibarıyla ₺2.847 ortalama hane halkı gelirine sahip olan Güzelbahçe, İzmir`in ortalama hane halkı geliri en yüksek ilçesidir.[33] 2017 yılı İnsani Gelişme Endeksi verisine göre Güzelbahçe, elde ettiği ve yüksek kategorisinde değerlendirilen 0,534 puanla İzmir`in ilçeleri arasında onuncu sırada yer aldı.[3]

Kültür

İlçede 2013`ten beri her yıl Payamlı Bardacık Festivali, 2014`ten beri de Geleneksel Türk El Sanatları Festivali düzenlenmektedir.

Spor

İlçede ralli yarışları yapılıp paraşütle atlama gibi spor etkinlikleri düzenlenmektedir

site ekle