Kemalpaşa

Kemalpaşa

 

Kemalpaşa pimapen pvc kapı satış montaj ve servis hizmetleri sunmaktayız. Pimapen yeni yapılan yapılarda en çok tercih edilen ve renk seçenekleri olarakda geniş ürün yelpazesi sunar. Eski yapılarda kullanılan ağaç kapı pencerelerin zamanla yıpranarak çürümesi sonucunda artık değişim zamanı gelen pencereler pimapen pvc doğrama ile değiştirilmektedir. Pimapen boyama ve cila yapma ihtiyacı olmaz bakımı son derece kolaydır nemlı bez veya deterjan ile temizlenebilir solma yapmaz çürüme yapmaz ve uzun yıllar kullanabilir bir sistemdir. Ağaçtan yapılan pencere ve kapılar ise boya yada cila yapılmaz ise zamanla hava şartlarından dolayı deforma olur. Pimapen ısı yalıtımı sağlar içerdeki ısıyı korur buda enerji tasarrufu sağlar.

Kemalpaşa hızlı şekilde gelişmesi yeni inşaatlar yapılması ve eski binalarında tadilat yapılması ile gelişimi devam etmektedir buda Kemalpaşa pimapen firması, firmaları, pimapen şirketi, şirketleri, pimapenci, pimapenciler, bu bölgede hizmet vermeye başlamıştır. Firmamız ile iletişime geçerek Kemalpaşa en uygun pimapen fiyatları ile sizlerde bizi tercih edebilirsiniz. Firmamız Kemalpaşa pimapen tamir servis hizmeti sunmaktadır.

Kemalpaşa Mahalleleri;

29 Ekim mahallesi, 75.Yıl Cumhuriyet mah, 85.Yıl Cumhuriyet mah, Akalan , Ansızca , Aşağıkızılca , Atatürk mah., Bayramlı , Beşpınar , Cumalı , Cumhuriyet , Çambel , Çınarköy , Çiniliköy , Damlacık , Dereköy , Egemen , Gökçeyurt , Gökyaka , Halilbeyli , Hamzababa , Hürriyet mah, İstiklal , Kamberler , Kazımpaşa , Kemal Atatürk mah, Kemalpaşa Osb mahallesi, Kızılüzüm , Kuyucak , Mehmet Akif Ersoy , Mustafa Kemal Atatürk mah, Nazarköy , Ovacık , Örnekköy , Sarıçalı , Sarılar , Sekiz Eylül , Sinancılar , Soğukpınar , Sütçüler , Vişneli , Yeni , Yenikurudere , Yenmiş , Yeşilköy ma, Yeşilyurt mah, Yiğitler , Yukarıkızılca Merkez , Zeamet , Kemalpaşa pimapen yapan, pimapen yapan yerler, pimapen ustası, Kemalpaşa pvc doğrama doğrama, pvc pencere Kemalpaşa, pvc kapı

 

Kemalpaşa ilçesi tarihi hakkında kısa bilgiler;

Kemalpaşa, Türkiye`nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin batısında Bornova ve Buca, güneyinde Torbalı ve Bayındır ilçeleri, kuzeyinde ve doğusunda Manisa ili bulunmaktadır.

Tarihçe

Kirazıyla meşhur bu ilçenin eski adı Nif`tir (Nymphaion). 9 Eylül 1922 akşamı Mustafa Kemal Paşa`nın bu bölgede konaklamasından dolayı ismi sonradan değiştirilerek Kemalpaşa olmuştur.

Kemalpaşa ilçesinin tarihteki adı, Yunanca’da gelin anlamına gelen  “Nif” olmuştur. İlçenin bu adı almasında yaz kış yeşillikler içinde olması, özellikle  bahar  aylarında  kiraz  ve meyve ağaçlarının çiçek açması ile bir gelin  görünümünü alması etkili olmuştur.

İlçemiz Smryna (İzmir) Kenti ile İlydia (Sardes) arasında bir geçiş noktası olması nedeniyle antik çağlarda birçok yerleşime sahne olmuş, özellikle Bizans ve Osmanlı dönemlerinde dikkate değer boyutta iskan görmüştür.

Kemalpaşa ve Çevresi, Saruhan Baba Sultan Kutbeit zamanında, Hacı Emet Bey tarafından fethedilerek Saruhanlı Beyliğine katılmıştır. Daha sonra I. Murat zamanında Osmanlılar tarafından fethedilmiştir.

Evliya Çelebi, Seyahatnamesinde İlçemiz hakkında şu bilgiye yer vermiştir. “Kalesi yalçın bir kaya üzerinde, 5 köşeli, 2 kapılı, 200 adımlık içindeki ve altındaki kubbelerden akan soğuk sular vardır. İçinden elini uzatıp bir iki tas su çıkarmak mümkün değildir.”

Kemalpaşa Merkez yerleşiminde yer alan Çarşı Camii kapısındaki taşın üzerinde ise “1306 sabahın hıfzı leyhinde (gece yarısı) yandı bu çarşı” diye yazdığından ilçenin 1890 yılında büyük bir yangın geçirdiği anlaşılmıştır.

Nif yerleşimi, Saruhanlı Sancağına bağlı bir bucak iken 1900 yılında İzmir İline bağlanmış, 1901 yılında kaza olmuştur.

16 Mayıs 1922 tarihinde Yunan işgaline uğrayan “Nif” şehri daha sonra 8 Eylül 1922 sabahı Savandağ Mevkiinde yapılan küçük bir çarpışmayı müteakip Türk askerleri tarafından saat 15:00’te kurtarılmış ve Hükümet Konağına Bayrağımız çekilmiştir. Büyük kurtarıcımız Atatürk 8 Eylül 1922 günü İlçemize gelmiş ve o zaman düşman karargahı olan bir dönem  Askerlik Şubesi olarak kullanılan bina Kemalpaşa Belediyesi tarafından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak hizmet vermektedir. 

O güne kadar “Nif” olan ilçemizin adı, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ilçede konaklaması nedeniyle Cumhuriyetin ilanından sonra ilçemizin adı “Kemalpaşa” olarak değiştirilmiştir.

İlçemiz, İzmir’in 29 km. doğusunda, İzmir-Ankara Karayolunun 8 km. güneyinde yer almaktadır. Doğusunda Turgutlu, kuzeyinde Manisa, batısında Bornova ve İzmir merkez, güneyinde Torbalı ve Bayındır bulunmaktadır. Yüzölçümü 658 km2  olup, rakımı 225 metredir.

Kemalpaşa İlçesi güney batısındaki en yüksek noktası 1510 metre olan Nif Dağları ile kuzeyinde kuzeyindeki Manisa Dağları arasında yer alan oldukça verimli ovada kuruludur.

İlçenin en önemli akarsuyu Nif Çayıdır. Bu çay ilçe sınırlarına Ulucak’ın batısından girer ve Kemalpaşa Ovasından doğuya doğru akarak Manisa’da Gediz Irmağına dökülür.

Coğrafya

Nif Dağı`ndaki Karabel Geçidi üzerinde Mira Kralı Tarkasnawa`yı tasvir eden kayaya oyulmuş kabartma heykel.

İzmir`in doğusunda yer alan Kemalpaşa`nın batısında Bornova ve Buca, güneyinde Torbalı ve Bayındır ilçeleri, kuzeyinde ve doğusunda Manisa ili bulunmaktadır. İlçe 681 km² yüzölçümü[1] ve 48 mahallesi ile İzmir`in en büyük ilçeleri arasında yer alır.

site ekle